Eller måske gør de ikke, jeg havde faktisk tænkt mig at jeg ville smage hund nu når jeg var her, men jeg er endnu ikke stødt på det. Det er ikke fordi jeg ligefrem er skuffet over ikke at kunne finde hund på menukortet, det er jo mere nysgerrigheden end lysten der gør at jeg gerne ville prøve det. Måske har jeg ikke lige fundet hund, men jeg har fundet meget andet som de kalder mad, men som jeg bestem ikke ville betegne som menneskeføde.
En aften i Beijing gik jeg et smut ned på night market som er en hel masse mad boder der er samlet langs vejen. Rigtig hyggelig stemning med 100 vis af røde lanterne, damp og røg fra de mange dumplins og andet godt der blev dampet og stegt i de små boder. Massere af larm fra de sælgende som prøver at overdøve hinanden og stikker diverse underlige ting op hovedet på en når man går forbi, for ja det er ikke bare lækre ting som dumplins og nudler der bliver solgt her. De fleste at boderne har dybstegt skorpion, slange på spyd, små kyllinger stadig med ben, hoved og vinger på. Her er larver stukket på pinde i lange baner, nosser fra ja gud ved hvilket dyr og et sted fandt jeg tilmed penis på pind..!! Sidst nævnte aner jeg heller ikke hvor fra, men jeg håber ved gud det var fra et dyr..
Jeg ville gerne kunne sige at jeg var modig og prøvede nogle af de ovennævnte ting, men det var jeg bare slet ikke. Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at spise noget af det, selv ikke slange som jeg faktisk har fået fortalt smager ganske godt. Lidt hen ad kylling siger de, men syns alt smager ”lidt hen ad kylling” når det bare er en smule anderledes. Da jeg spiste krokodille i Australien skulle det efter sigende også smage lidt hen ad kylling. Det er muligt de har ret, Jeg må være svar skyldig, modet slap op. Faktisk må jeg indrømme at jeg ikke spiste andet end 2 små steget bananer min appetit var totalt forsvundet af at gå langs med de mange boder, selv ikke de meget lækre dumplins havde jeg lyst til mere.
Ikke mange andre steder her i Kina er jeg stødt på mad af den slags, faktisk er jeg generelt ret vild med det kinesiske køkken. Jeg elsker at finde de små steder langs vejen eller ned ad en snæver gade, hvor de kan frembringe de lækreste retter ud af nærmest ingenting. Nudlerne bliver lavet friske fra dej til ret på få minutter, kødet stegt med grøntsager og krydderier og så er der serveret.
Bedst af det hele er at man bliver mæt for under en 10’er.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar